søndag 7. august 2011

Colonialen

En varm sommer kveld på uterestaurant med gode venninner.
Litt på sparket og over et glass Chablis diskuterte vi oss frem til at det var Colonialen på Engen vi ville besøke.

Colonialen er et bittelite spisested med en nydelig liten fetevare i første etasje hvor du kan kjøpe spennende oster, skinker og annet snadder.
På dagtid kan man få en deilig,enkel lunsj og god kaffe på kun noen få sitteplasser. 
Kjelleren rommer en liten og hyggelig restaurant på kveldstid.

Vi tok sjansen på å dukke opp uten å ha bestillt bord, og det gikk helt fint.
Servitøren var litt bekymret for om vi ikke visste at de kun hadde 7 retters, men det er jo perfekt for oss;)

Vi fikk en helt annen meny en den som ble presentert på nettsiden, men det gjorde ikke så mye!
Vi startet måltidet med ett glass E.Michele Eksta Brut Champagne. Nydelig tørt og godt, denne flasken var fyldigere enn hva vi har smakt av denne Champagnen før.
Det var mye latter og fjas denne kvelden, og jeg har rett og slett glemt navnene på resten av vinene vi fikk. Smakene, luktene og kominasjonene sitter som spikret, men produsentene...sorry!
Ja, jeg vet det er helt krise, men i godt selskap var vi litt ute av fokus;)
Dette var ikke kvelden for notater!
Første rett ut var grillet Chevre på toast,
med sprøtt panchetta, ristede walnøtter, bakt rødbet og sirup.
En lekker start på måltidet, fyldig chevre med god smak ved siden av den salte panchettaen og sprø nøtter.
En fyldig og mild persillerotsuppe med klippfisk fra Ålesund og panert polenta.
Grønn urteolje og ruccolablomster.
Nydelige smaker, men polentaen hadde egentlig ikke behøvd å være med synes jeg.
Neste rett ut er breiflabb. Servert på bygg gryn, kål, tomat og reddikker.
Fantastisk syrlig og frisk rett! Lett, sommerlig og en glede å spise! Byggen hadde nydelig smak fra kraften den var trekt i .
En fantastisk vinkjenner og en genial kokk! En nese som plukker opp alle små nyanser!
Anita kan mye om det meste og er en drøm å dra rundt på mattur med!
Vår fantastiske Liz! Lett å be med på de beste restauranter hvor det enn måtte være i verden!
En erfaren og bereist restaurantgjest med en god og gjennomtenkt mening om det meste!
Piggvar med nøttesmør, erter og ertepure, bønner og kantareller.
En perfekt piggvar, og godt komponert rett.
Den var veldig veldig salt, og ble reddet perfekt i land av en helt FANTASTISK hvitvin som jeg burde husket! Absolutt kveldens beste kombinasjon og den beste vinen.
Hovedrettern var prima svin fra Jæren,langtidsbakt nakke. Servert med pølse med salvie,eplekompott med cummin og  andelever med knust pop corn. Det ble så mye diskusjon om denne retten rundt bordet at jeg glemte å ta bilde... Men godt var det- syns jeg. For Liz ble det for mye fett med marmoreringen i svinenakken og andeleveren sammen. Hun elsket pølsen på eplekompotten (hun er engelsk!! )
Anita synes svinet var litt lite varmebehandlet, slik at det ble litt vanskelig å skjære.

Hun likte smakene i kjøttet og synes rødvinen forsvant til denne retten- eller ikke tilførte retten noe om du vil.
Mange meninger og mye flisespikkeri med andre ord:) Vi var fornøyd;)
6 gode oster på ett brett, et godt og variert utvalg med noe  for en hver smak.
Gode nøtter i honning og med ett nydelig saftig fikenbrød.
Desserten var den eneste retten jeg syns var litt kjip..Smakene var gode, ingenting gale, men det så litt leit ut.
Jordbær med limesorbet og jordbærsorbet,syltet rabarbra, mandelkake og nøttemelk.
Her falt og vinen litt gjennom.

Kjelleren på Colonialen er et hyggelig sted å være.
Jeg elsker de oransje stolene!
Denne sommerkvelden var det veldig varmt i restauranten,
men slik er det når sommeren er på sitt varmeste!
Veldig uformell og fin service.
En absolutt kunnsapsrik og dyktig vinkelner som kjenner alle detaljene i vinene han serverer.
Kanskje det hadde vært en ide å prate litt om vinen når den blir helt i glasset? Når maten står på bordet og all denne flotte informasjonen om vinen kommer blir maten stående ganske lenge.

Ett godt måltid! Vi kommer igjen!

http://www.colonialen.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar